یگ گام تا افتتاح تنها کارخانه تولید کاغذ دوبلکس ایران در همدان
به گزارش ایرنا، صنعت استان همدان پس از سالها و روزهای پُرافت و خیز، امروز به همت دولت مردمی سیزدهم در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته است.
مقواهای پشت طوسی و پشت سفید که به آنها مقواهای دوبلکس هم میگویند کاربرد گستردهای در صنعت بستهبندی دارند و درحقیقت یکی از نیازهای اساسی کشور در حوزه بستهبندی محسوب میشود.
امروز کارخانه کاغذ در سرکان از توابع شهرستان تویسرکان پس از فراز و فرودهای بسیار به ثمر نشسته و آماده راهاندازی شده است.
تولید مقواهای دوبلکس پیچیده و نیازمند سرمایهگذاری عظیمی است و کمتر سرمایهگذاری به سمت تولید آن می رود اما در شهرستان تویسرکان یک سرمایه گذار و کارآفرین بومی با همراهی و همکاری مشاوران فنی و اقتصادی برای ایجاد کارخانه کاغذ ورود کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کارآفرین و سرمایه گذار برتر تویسرکان پس از گرفتن جواز تأسیس از این اداره کل در سال ۱۳۹۳، فعالیت خود را برای تغییر کاربری زمین آغاز کرد و در نهایت عملیات اجرایی این کارخانه سال ۹۶ آغاز شد.
احمد شانیان افزود: در همین راستا هزینه مورد نیاز ساخت این کارخانه با تسهیلات بانکی و همچنین تامین سرمایه از محل آورده سهامداران پیشبینی شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: در گام نخست با مساعدت بانک صنعت و معدن در پرداخت تسهیلات و تبدیل آن به ارز بخش عمده تجهیزات و ماشینآلات کارخانه از چین خریداری اما به دلیل بروز مشکلات مالی ناشی از تحریمهای ثانویه با تأخیری ۲ ساله وارد کشور شد.
شانیان توضیح داد: عملیات زیرسازی و نصب سوله در محل کارخانه در اوایل سال ۹۷ آغاز شد و در شهریور ماه ۹۸ با حضور و نظارت میدانی کارشناسان چینی، پیشرفت طرح ادامه یافت.
وی افزود: در اواخر سال ۹۸ بهدلیل شیوع بیماری کرونا و با ترک کار کارشناسان چینی و بازگشت آنها به کشورشان، ادامه فرآیند راهاندازی ماشینآلات به مدت ۲ سال متوقف شد و این طرح در مرحله اجرای زیرساختها با همکاری شرکتهای داخلی و نظارت مجازی کارشناسان چینی پیشرفت فیزیکی کرد.
شانیان با بیان اینکه در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با مساعدت مجدد بانک صنعت و معدن در تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات روند پیشرفت این طرح با حضور مجدد کارشناس چینی و خرید مابقی تجهیزات و ماشینآلات مربوطه از سرعت قابل قبولی برخوردار شد،گفت: این در حالی است که در این سالها نوسانات شدید قیمت ارز، تأمین نقدینگی مورد نیاز شرکت را بهطور جدی تهدید کرد و ادامه کار را تا مرز تعطیلی پیش برد.
وی اظهار کرد: در شهریور امسال پروانه بهرهبرداری کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۱۱۱ هزار تُن انواع کاغذ با تمرکز بر تولید مقوای دوبلکس و با اشتغال ۳۰۰ نفر و سرمایهگذاری نزدیک به یک هزار میلیارد تومان از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان صادر شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: این کارخانه با صدور فراخوان جذب نیرو (با اشتغال ۷۰ نفری فعلی) درحال آموزش نیروهای بومی برای شروع فعالیت و تولید انبوه است.
شانیان ادامه داد: این واحد تولیدی برای تامین سرمایه در گردش به میزان چهار هزار میلیارد ریال به بانک صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است.
وی، تامین حدود یکسوم نیاز داخلی با تولید ۱۰۰ تُن مقوای دوبلکس، جلوگیری از خروج ارز با برآورد تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار در سال و ایجاد اشتغال پایدار و مستقیم برای حداقل ۲۰۰ نفر در زمان راهاندازی کامل مرحله اول را از جمله مزیتهای این کارخانه عنوان کرد.
کارخانه کاغذ سرکان در جمع سه شرکت برتر کاغذسازی کشور
شانیان با بیان اینکه این کارخانه در جمع سه شرکت برتر کاغذسازی کشور از نظر میزان و ظرفیت تولید قرار دارد افزود: این مجموعه تنها کارخانه دارای قابلیت تولید کاغذ دوبلکس و ایندربرد پشت سفید در ایران است که مجهز به سه خط خمیرساز، کاغذساز چهار هدباکسه و کوتینگ آنلاین پنج هد باکس است.
وی از کارخانه کاغذ تویسرکان به عنوان نماد توسعه و تحول در صنعت استان یاد می کند و می گوید این کارخانه تنها تولیدکننده مقوای دوبلکس در کشور است که برای ۳۰۰ نفر از جوانان بومی اشتغالزایی کرده است.
شانیان با بیان اینکه تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی مورد توجه رهبر معظم انقلاب است و ایشان در سخنرانیهای خود بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی تأکید فراوان داشته و دارند، اظهار کرد: شناسایی خلأهای اقتصادی در حوزه تولید و بازاریابی کارشناسانه علاوه بر افزایش تولید در بازار داخلی زمینه را برای صادرات و ارزآوری فراهم می کند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تویسرکان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا افزود: کارخانه کاغذ سرکان در زمینی به مساحت ۶۶ هزار متر مربع با زیربنایی بالغ بر ۳۸هزار متر مربع احداث شده است.
احسان عبدالملکی ادامه داد: از مهمترین ویژگی ها و مزیت های نسبی این کارخانه تامین یک سوم نیاز داخلی کشور و جلوگیری از خروج ارز با برآورد تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار در سال و ایجاد اشتغال پایدار و مستقیم برای حداقل ۲۰۰ نفر در زمان راه اندازی کامل و ایجاد اشتغال غیرمستقیم با توجه به مواد اولیه مصرفی و ایجاد کارگاههای صنایع تبدیلی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر این شرکت، کاغذ تست لاینر و کاغذ بازیافتی از کارتن و فولوتینگ (نوعی کاغذ) را تولید می کند.
تامین یک سوم نیاز واردات در کارخانه کاغذ سرکان
عبدالملکی با بیان اینکه در این کارخانه مقوای پشت سفید و پشت طوسی که یک محصول راهبردی و بیشتر وارداتی بوده تولید می شود،افزود: هدف گذاری این کارخانه تولید کاغذ دوبلکس است که یک سوم نیاز واردات را تأمین می کند.
وی خاطرنشان کرد: این کارخانه دارای قابلیت تولید کاغذ دوبلکس و ایندربرد پشت سفید به صورت بر خط در کشور است و حضور در جمع سه شرکت برتر کاغذسازی کشور از نظر میزان و ظرفیت تولید نیز از دیگر قابلیت های این شرکت به شمار می رود.
کمبود نیروی کار ماهر مهمترین مشکل کارخانه کاغذ سرکان
وی با بیان اینکه این کارخانه دارای بروزترین دستگاههای موجود کاغذسازی در ایران است،اظهار کرد: مهمترین مشکلات این واحد در حال حاضر کمبود سرمایه در گردش و کمبود نیروی کار ماهر است.
فرماندار تویسرکان نیز در این باره گفت: کارخانه کاغذ سرکان از طرحهای بزرگ در حال احداث در این شهرستان بود که طی دو ماه گذشته به نتیجه رسید.
حسین افشاری افزود: این کارخانه سومین کارخانه تولید کاغذ کشور به لحاظ بزرگی است و ارزش روز آن حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.
وی ادامه داد: تلاش بر این است افتتاح کارخانه کاغذ با حضور یکی از مقامات ارشد کشوری انجام شود.