روش های چاپ پارچه
انتخاب کدام فناوری چاپ بهتر است؟
آیا تاکنون بر روی پارچه ها به چاپ پرداخته اید؟ یا در نظر دارید که در آینده این کار را انجام دهید؟ انتخاب تکنیک چاپ بر روی پارچه دوخت در صورت مناسب بودن از نظر ظاهری و ماندگاری یک مسئله کلیدی است. به نظر می رسد که چاپ پارچه با رازها و افسانه های زیادی احاطه شده است. کارفرمایان اغلب با درک و انتخاب روش مناسب مشکل دارند که این موضوع بر روی نتیجه نهایی کارشان تأثیر زیادی خواهد داشت. تبدیل شدن پروژه تان به دقیقا آن چیزی که برنامه ریزی کرده اید به انتخاب روش چاپ مناسب و نوع رنگ زنی بستگی دارد. از آنجاییکه راهنمای جامع و کاملی در مورد روش های چاپ پارچه وجود ندارد، ما تصمیم گرفته ایم تا در این مطلب همه چیز را به یکباره جمع آوری کنیم. امیدواریم این راهنما بتواند شما را در انتخاب آسان تر یاری نماید.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
تقسیم روش های چاپ به دو نوع چاپ آنالوگ و دیجیتال، روش اساسی دسته بندی روش های چاپ است. در ادامه سعی خواهیم کرد تا تفاوت روش ها و ویژگی های بارز آنها را توضیح دهیم.
چاپ آنالوگ – چاپ سیلک
چاپ سیلک (Screen printing) روش آنالوگ چاپ پارچه است. این روش چاپ از پرس کردن چاپ به وسیله یک اسکرین چاپی (ساخته شده از چارچوب فولادی و توری نایلونی) تشکیل شده که از طریق آن چاپ را ایجاد می نماید. این فرآیند را می توان به صورت دستی (رنگ با دست بر روی اسکرین فشرده می گردد) یا از طریق دستگاه (رنگ به صورت اتوماتیک به وسیله دستگاه از طریق اسکرین پرس می شود) انجام داد.
آماده سازی اسکرین در چاپ سیلک به آماده سازی یک الگو شباهت دارد که در آن بخش های مجزا شبکه پوشش داده می شوند و شکل مشخصی بر روی پارچه به دست می آید. با استفاده از روش های چاپ سیلک، رنگ فقط یکبار چاپ می شود، چون هر رنگ یک لایه مجزا دارد. به همین دلیل چاپ سیلک به خصوص برای چاپ های چند رنگی پیشنهاد نمی شود. در این موارد چاپ دیجیتالی بهتر عمل خواهد کرد. روش چاپ سیلک می تواند هم با دسته های مواد (در چنین مواردی از اسکرین چرخشی استفاده می گردد) و هم بر روی لباس های آماده برای ساخت (تی شرت ها، کیف ها و اکسسوری ها) مورد استفاده قرار گیرد.
چاپ سیلک چه چیزهایی را به چاپ می رساند؟
در چاپ سیلک برای چیزهایی که می خواهید چاپ کنید، محدودیت های زیادی را متحمل می شوید. این موضوع عمدتا به دلیل روش استفاده از رنگ ها به وجود می آید. در چاپ سیلک، هر رنگ به صورت منفرد و منحصر به فرد بر روی اسکرین مجزا در طول سیکل ماشین اعمال می شود. در هر حالت از چاپ سیلک، فراهم نمودن انتقال های رنگی صاف در طول چاپ (انتقال صاف یا بدون درز از یک رنگ به رنگ دیگر) بسیار مشکل (و گاهی اوقات حتی غیر ممکن) است. مثلا دستیابی به گرادیان دو رنگی دشوار است. چاپ سیلک در صورتیکه فرآیند چاپ شکل ها (یعنی هندسه) نسبتا ساده و حاوی تعداد محدودی رنگ باشد، بهتر عمل می کند. علاوه بر این، چاپ عکس ها با استفاده از روش چاپ سیلک اساسا غیر ممکن است، چون سایه زنی، انتقال های رنگی و بازتولید دقیق جزئیات جزء ویژگی های برتر این چاپ محسوب نمی شود. در عوض این روش چاپ اجازه می دهد تا پارچه ها بیش از حد رنگی (یعنی رنگارنگ) چاپ شوند. برای چاپ الگوهای سفید بر روی پارچه مشکی می توان چاپ سیلک را مورد استفاده قرار داد.
انواع چاپ سیلک
چاپ سیلک مسطح (Flat screen printing): اغلب اوقات جهت چاپ بر روی اشیاء آماده برای ساخت (مثل تی شرت ها و کیف ها) به کار می رود.
چاپ سیلک چرخشی (Rotary screen printing): برای چاپ بر روی غلتک های سراسری پارچه از آن استفاده می شود. بالا بودن هزینه اولیه (چون آماده سازی سیلندرها به طور قابل توجهی قیمت را افزایش می دهد)، استفاده از این روش را با چالش هایی مواجه کرده است.
چاپ سیلک دستی (Hand-screen printing): این روش چاپ توسط اندی وارهول (Andy Warhol) ارائه گردیده است. چاپ سیلک دستی به سرعت توسط هنرمندان مستقلی که اغلب چاپ سیلک را به صورت دستی در کارگاه های خودشان با استفاده از سازه های خانگی به کار می بردند، مورد پذیرش قرار گرفت.
چاپ سیلک؛ روش آنالوگ چاپ بر روی پارچه
هزینه بالای راه اندازی (آماده سازی اسکرین ها، هزینه زیادی دارد)
نیازمند بودن هر رنگ به آماده سازی جداگانه اسکرین
تعداد محدود رنگ ها
تأثیرگذار بودن تعداد رنگ های استفاده شده در پروژه بر روی هزینه چاپ
مقرون به صرفه بودن در هنگام چاپ به صورت عمده؛ با افزایش تعداد کالاهای تولیدی، قیمت هر واحد به طور چشمگیری کاهش پیدا می کند.
مناسب نبودن برای چاپ تکه های تکی به دلیل هزینه آماده سازی اسکرین ها
امکان پذیر نبودن اجرای چاپ نمونه
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
بنابراین چه زمانی باید چاپ سیلک را انتخاب نمود؟ مثلا وقتی می خواهید ۱۰۰ متر پارچه مشکی با نقاط سفید چاپ کنید، چاپ سیلک عالی خواهد بود. برای انجام دادن پروژه ای با طرحی کمتر پیچیده، روش چاپ سیلک ایده آل است. اخیرا روشی نه چندان بهتر برای چاپ اینگونه گرافیک ها بر روی پارچه وارد بازار گردیده است. اساسا این روش ممکن است شامل پارچه ای با رنگ سیاه باشد که از طریق اسکرین بر روی آن نقاط سفید رنگ اعمال می شود. بنابراین حجم بزرگ (که هزینه آماده سازی اسکرین های چاپ را خنثی می کند)، الگوهای بدون نیاز به شرایط خاص و لزوم قرارگیری رنگ بر روی هر پس زمینه بسیار تاریک جزء شرایطی هستند که باید برآورده شوند.
چاپ دیجیتالی
همانند حالت چاپ دیجیتالی بر روی کاغذ، چاپ دیجیتالی بر روی پارچه اجازه می دهد تا حتی چاپ تکی بدون هزینه های اولیه (مانند اسکرین های چاپی) ایجاد شود. به بیان ساده تر، چاپ دیجیتالی بر روی پارچه همانند چاپگر جوهرافشان خانگی عمل می کند. در حقیقت این روش هیچگونه محدودیتی بر روی پروژه تان به وجود نمی آورد و شما می تواند هر طرحی را بر روی پارچه بدون هیچگونه محدودیتی در زمینه تعداد رنگ ها یا انتقال های رنگمایه بین رنگ ها چاپ کنید.
چاپ در نتیجه اعمال قطرات میکروسکوپی رنگ بر روی پارچه حاصل می گردد که به ایجاد الگو منجر می شود. پرینتر قادر است تا به صورت مجازی هر نوع رنگ را از طریق پالت رنگی معمولی به واسطه ترکیبی از چهار رنگ اصلی پالت CMYK (یشمی، ارغوانی، زرد، سیاه) و رنگ های موقعیتی (یعنی نارنجی و آبی) دوباره تولید کند. از سویی دیگر، چاپ دیجیتالی نیز حاوی محدودیت هایی هست. مثلا احتمال کمی وجود دارد که بتوان از رنگ های خاص (متالیک و فلورسنتی) یا پالت PANTONE در آن استفاده کرد.
چاپ دیجیتالی معمولا بر روی پارچه سفید رنگ انجام می شود، بنابراین چاپ نقطه های سفید رنگ بر روی پس زمینه سیاه منجر می شود تا کل سطح به صورت سیاه چاپ گردد و نقاط سفید به صورت چاپ نشده باقی بمانند. بنابراین اینگونه طرح رنگی دشوار، چارچوب اصلی انتخاب یک طرح متفاوت را رقم خواهد زد (مثلا در این حالت روش چاپ سیلک). چاپ دیجیتالی پارچه به صورت عالی بر روی عکس های چاپی، الگوهای جزئی، انتقال های رنگمایه و طرح های پیچیده گرافیکی اعمال می شود.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
ویژگی های چاپ دیجیتالی عبارتند از:
بدون اسکرین های چاپی (هزینه اولیه ندارد)
توانایی چاپ حتی برای ایجاد یک کپی
بدون محدودیت های رنگی
عدم تأثیر تعداد رنگ ها و ظاهر چاپ بر روی هزینه تولید
تولید انبوه یقینا از چاپ سیلک صرفه بیشتری دارد (اولین چاپ و چاپ صد متر اساسا هزینه های یکسانی دارند)
توانایی اعمال یک چاپ نمونه
تقسیم چاپ بر روی پارچه به دو دسته چاپ آنالوگ و دیجیتالی یک روش اصولی دسته بندی محسوب می گردد. با این حال دسته بندی های دیگری نیز وجود دارد. وقتی می خواهید از آنها استفاده کنید، ببینید که کدام یک می تواند الزامات شما را برآورده نماید.
روش های چاپ پارچه را با توجه به روی هم چاپ نمودن متوسط می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:
چاپ DTG (چاپ مستقیم بر روی پارچه)
چاپ رول به رول = roll-to-roll printing (چاپ بر روی یک رول)
چاپ بر روی پارچه با استفاده از DTG (مستقیم به پوشاک)
از نظر لغوی، DTG به معنای چاپ مستقیم بر روی لباس است. این روش چاپ از اعمال مستقیم الگوها و رنگ ها بر روی چارچوبی که در این حالت یک لباس کامل شده خواهد بود، تشکیل می شود. دوخت محصول پس از فرآیند چاپ انجام می گیرد و مؤلفه ها در هنگام خارج شدن از پرینتر برای استفاده آماده هستند. اگر شما می خواهید تا بر روی محصولات کامل شده ای مثل موارد زیر چاپ انجام دهید، DTG عالی است.
تی شرت ها
تی شرت های یقه دار (polo shirts)
سویشرت ها
کیف ها
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
وقتی با استفاده از روش DTG بر روی پارچه به چاپ می پردازید، به آماده سازی صفحه های پرینتر یا اسکرین ها نیازی نخواهید داشت. این مسئله به طور مستقیم بر روی هزینه تولید محدود تأثیر خواهد گذاشت. روش DTG حتی در مقادیر کم نیز احتمال شخصی سازی را فراهم می کند. با این حال چاپ با روش DTG، مساحت چاپ محدودی خواهد داشت (به دستگاه استفاده شده بستگی دارد، اما معمولا در سطحی بزرگتر از ۵۰×۷۰ cm نمی توان کار چاپ را انجام داد).
حداقل مقدار نسخه چاپی با یک تکه شروع می شود (با این حال، حجم بالاتر با قیمت واحد پایین تری همراه خواهد بود). هزینه با مقدار نسخه های چاپی، اندازه چاپ و رنگ پارچه ای که الگو بر روی آن چاپ می شود، تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. اگر محصول نهایی که شما می خواهید بر روی آن به چاپ بپردازید، رنگی غیر از سفید دارد، پس یک سطح سفید رنگ همیشه زیر الگوی چاپ خواهید شد که به طور قابل توجهی هزینه را تغییر می دهد.
همانطور که مشاهده می کنید، چاپ با تعداد مشخصی از محدودیت ها مواجه است. اگر اینگونه محدودیت های چاپ بر روی لباس پنبه ای نمی تواند انتظارات شما را برآورده کند، توصیه می کنیم که چاپ بر روی پارچه ها با استفاده از روش رول به رول را بررسی نمایید.
رول به رول؛ چاپ بر روی رول های پارچه
این روش در عمل کم و بیش این واقعیت را نشان می دهد که چاپگری قدرتمند (همانند پرینتر دیجیتالی خانگی، اما بر روی مقیاسی بسیار بزرگتر) می تواند با رول تمیز و پارچه چاپ نشده مناسب شود. سپس هدهای چاپ، رنگ ها را به سطح پارچه در فرآیند چاپ اعمال می کنند.
اگر شما نمی خواهید به شکل های موجود که قبلا بر روی تی شرت، کیف و موارد دیگر چاپ کرده اید، محدود شوید، چاپ دیجیتالی بر روی پارچه به شدت توصیه می گردد. در این نوع از چاپ، وقتی چاپ در حال اجرا شدن است، امکان دوخت پارچه که بر روی بیش از عرض کلی رول چاپ می گردد، فراهم می شود و فقط پس از چاپ می توان الگوهای دوخت را از پارچه جدا نمود. پس نسبت به شکل پارچه محدود نخواهید شد و می توانید هر پارچه ای مثل پیراهن، پرده، اکسسوری یا وسایل داخلی خانه را از طریق آن خیاطی کنید.
وقتی روش چاپ بر روی پارچه (DTG یا رول به رول) را انتخاب می کنید، مقدار ماده و آن چیزی که می خواهید به شکل آن در آید را باید در نظر بگیرید.
دو روش چاپی عنوان شده (DTG یا رول به رول)، تنها انتخاب هایی نیستند که با آنها مواجه خواهید شد. روش دیگر برای تقسیم روش های چاپ بر روی پارچه ها با توجه به اختلاف بین انواع رنگ استفاده شده برای چاپ انجام می گیرد.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
با توجه به رنگ استفاده شده، چاپ بر روی پارچه می تواند به روش های زیر تقسیم گردد:
چاپ پارچه با استفاده از جوهرهای پیگمنتی
چاپ پارچه با استفاده از رنگ های راکتیو
چاپ پارچه با استفاده از رنگ های اسیدی
چاپ سابلیمیشن خشک
چاپ پارچه با استفاده از جوهرهای پیگمنتی (pigment inks)
این نوع از چاپ برای همه الیاف از جمله پنبه کاربرد دارد و اغلب به عنوان آینده چاپ دیجیتال شناخته می شود. برای چاپ بر روی هر نوع از الیاف مناسب است، هر چند که در عمل بیشتر برای چاپ پنبه مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، این روش با توجه به نیازهای مصرف کنندگان می تواند به صورت سریع و دینامیکی توسعه پیدا کند. هر چند این نوع چاپ کامل نیست، اما معمولا کارفرمایان تمام تلاش خود را می کنند تا مطمئن شوند که چاپ بر روی پارچه به صورت گسترده در دسترس است و با بالاترین کیفیت ارائه می گردد. برای چاپ بر روی مواد از رنگ های خاص مثل جوهرهای پیگمنتی ژاپنی استفاده می شود.
دومین عامل مهم، آماده سازی پارچه برای چاپ، یعنی عملیات تکمیل نهایی است. به منظور فراهم کردن مشخصات مناسب (رنگ های روشن، مقاومت در برابر شستشو)، پارچه قبل از چاپ باید با به اندازه کافی آماده سازی شود. پارچه چاپ نشده در ماده ای که سبب چسباندن پیگمنت به سطح می شود، خیسانده می گردد. این عمل به نوبه خود منجر به حفظ پارچه در ظاهر اصلیش برای مدت زمان طولانی تری می شود.
پس از اینکه فرآیند چاپ دیجیتالی پارچه با استفاده از جوهرهای پیگمنتی به پایان رسید، الگوی چاپی با دما و بدون استفاده از مواد شیمیایی و آب تثبیت می گردد. این فرآیند بسیار سازگار با محیط زیست است و از ماشین های غلتکی برای اتو کردن پارچه (calender) و کوره های مخصوص استفاده می گردد. در نتیجه بیشتر پارچه های چاپی دیجیتالی می توانند توسط ماشین مورد شستشو قرار گیرند. علیرغم اینکه در چاپ دیجیتالی با جوهرهای پیگمنتی، سطح نیز چاپ می شود، اما پیگمنت های چسبیده شده بر روی سطح منسوجات باقی می مانند و سپس آن را رنگ می کنند.
فرآیند تکمیل (آماده سازی ماده برای چاپ) و حرارت دهی (تثبیت کردن رنگ بر روی سطح) به طور قابل توجهی سهولت استفاده از پارچه های چاپ شده با پیگمنت را افزایش می دهند. اگر چاپ با جوهر پیگمنتی به درستی با پنبه به عمل آوری گردد (در ماشین لباسشویی بر روی یک برنامه دقیق با پاک کننده ای که حاوی مواد شوینده قوی نیست یا فقط با مواد شیمیایی بدون استفاده از آب شسته شود)، عمر طولانی تر پارچه های پنبه ای چاپ شده و لباس بافتنی را تضمین می کند.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
چه زمانی نباید چاپ با جوهر پیگمنتی بر روی پارچه را انتخاب نمود؟
در طول چاپ پارچه با جوهرهای پیگمنتی، تولید رنگ های روشن بسیار مشکل است. علاوه بر این، رنگ مشکی حاصل شده در مقایسه با چاپ از طریق رنگ های راکتیو از عمق کمتری برخوردار خواهد بود. پیگمنت برای سطوح روشن تر مانند پاستیل غیرهمگن مناسب تر است. گل هایی که رنگ های روشن دارند برای چاپ با جوهرهای پیگمنت عالی هستند. چاپ دیجیتالی یک چاپ سطحی است که به شدت در معرض آسیب قرار می گیرد. به همین دلیل توصیه نمی گردد که از مواد مالشی برای چاپ با جوهر پیگمنتی به خصوص برای سطوح مرطوب استفاده شود.
وقتی شما می خواهید به رنگ آمیزی نقاط سفید رنگ بر روی یک سطح مشکلی بپردازید، چاپ با جوهرهای پیگمنتی بر روی پارچه بهترین انتخاب نخواهد بود. مثلا در صورتیکه به چاپ خروجی یکسان نیاز داشته باشید یا بخواهید تا سفارشتان سریعتر انجام شود، چاپ پارچه با استفاده از جوهرهای پیگمنتی تنها روش معقول به حساب خواهد آمد.
سراسر فرآیند چاپ قطعا از فرآیند استفاده از رنگ های راکتیو پیچیدگی کمتری دارد، بنابراین چاپخانه هایی که با چاپ جوهر پیگمنتی سر و کار دارند، معمولا مهلت های کوتاه تر و قیمت های پایین تر را برای سفارشات کوچک نسبت به چاپخانه های ارائه دهنده چاپ با رنگ راکتیو تضمین می دهند.
مثلا وقتی بخواهید یک متر از هر الگویی را با جوهر پیگمنتی بر روی پارچه پنبه ای چاپ نمایید، قیمت معقولی را برای هر متر از چاپ منسوج دریافت خواهید کرد و زمان انجام اینگونه سفارش حداکثر ۵ روز کاری (اغلب حتی کمتر) طول خواهد کشید. این نوع سفارشات کوچک در چاپخانه هایی که با استفاده از رنگ های راکتیو به کار چاپ می پردازند، معمولا پذیرفته نمی شود و شما مجبورید که حتی به مدت چند هفته برای کل رول پارچه منتظر بمانید. پس در هنگام انتخاب روش چاپ برای طرح هایتان بایستی اینگونه عوامل را در نظر بگیرید.
مطلب پیشنهادی
فناوری مادون قرمز عامل رشد شرکت Hologenix
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
چاپ سابلیمیشن خشک (Dye-sublimation printing)
چاپ سابلیمیشن خشک در اصل برای چاپ بر روی الیاف مصنوعی (پلی استر) و ترکیبی (که عمدتا با پلی استر ترکیب می شوند) به کار برده می شود و برای چاپ بر روی پنبه مناسب نیست.
سابلیمیشن فرآیندی است که در آن ماده از حالت جامد به حالت گازی (با کنار گذاشتن حالت مایع) منتقل می شود. وقتی با استفاده از جوهرهای سابلیمیشن، چاپ انجام می گیرد، این فرآیند در طول فاز حرارت اتفاق می افتد، یعنی چاپ با استفاده از دمای بالاتر از ۲۰۰ درجه سلسیوس ثابت می گردد. سپس رنگ ها متصاعد می شوند و با ماده ادغام می گردند.
فرآیند چاپ با استفاده از جوهرهای سابلیمیشن می تواند در دو روش انجام گیرد:
سابلیمیشن مستقیم (Direct sublimation)
سابلیمیشن میانی (Intermediate sublimation)
در سابلیمیشن مستقیم، جوهرهای سابلیمیشن به صورت مستقیم با استفاده از چاپگر دیجیتالی به ماده اعمال می شوند، اما در سابلیمیشن غیرمستقیم، چاپ انتقالی وجود خواهد داشت. الگو بر روی کاغذ انتقالی چاپ می گردد، سپس با استفاده از یک کالندر یا پرس تخت که در معرض دمای بالا (خشک یا بخار) قرار دارد به ماده اصلی منتقل می گردد. سابلیمیشن در طول این فرآیند، مسئول منتقل کردن چاپ به پارچه است.
چه زمانی نباید چاپ بر روی پارچه با استفاده از روش سابلیمیشن را انتخاب نمود؟
در اصل وقتی می خواهید بر روی پارچه های پنبه ای، ابریشمی و ویسکوز به چاپ بپردازید، انتخاب این نوع چاپ مناسب نخواهد بود. چاپ سابلیمیشن خشک تنها برای پارچه های پلی استری و ترکیبی از آن (که بخش عمده ای از آن را پلی استر تشکیل داده باشد) مناسب است.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
چاپ دیجیتالی با استفاده از رنگ های راکتیو (reactive dyes)
چاپ دیجیتالی با استفاده از رنگ های راکتیو یا اسیدی به استفاده از رنگ هایی که توسط ماده جذب می شوند و با پارچه در چاپ دیجیتالی واکنش نشان می دهند، اشاره دارد. این روش نسبت به چاپ با جوهرهای پیگمنتی از پیش روندگی بیشتری برخوردار است و چسبندگی خوبی از ماده چاپ شده را تضمین می دهد. این روش چاپ با توجه به دوام پذیری بالایی که دارد، رنگ شیمیایی جذب شده را نسبت به چاپ جوهر پیگمنتی بیشتر در برابر شستشو مقاوم می کند.
چاپ با استفاده از رنگ های راکتیو برای افرادیکه به چاپ بیشتر از مقدار ماده در یک زمان یکسان علاقمند هستند، عالی خواهد بود، بنابراین این گزینه چاپی برای کسانیکه عجله زیادی برای تحویل سفارشات ندارند، می تواند مناسب باشد، چون چاپخانه ها در بیشتر موارد به چندین ماه زمان برای انجام سفارشات با استفاده از این روش نیاز دارند.
علاوه بر این، یکی از مزیت های عمده چاپ با استفاده از رنگ های راکتیو به اشباع شگفت انگیز رنگ که می تواند به دست آید، مربوط می شود. در این حالت رنگ ها با ماده رنگی به طور کامل واکنش نشان می دهند. ضمنا این روش برای کاربران شرایطی را فراهم می کند تا بر روی پارچه هایی مثل ویسکوز که به دلایلی برای چاپ دیجیتالی مناسب نیستند، به چاپ بپردازند.
با این حال چاپ دیجیتالی راکتیو با فرآیندهای پیچیده تری نسبت به چاپ با استفاده از جوهرهای پیگمنتی مواجه خواهد بود. این فرآیندهای بیشتر مستقیما بر روی هزینه تأثیر خواهند گذاشت، بنابراین چاپ راکتیو از هزینه بیشتری برخوردار است. چاپ با استفاده از رنگ های راکتیو، سازگاری کمتری با محیط زیست دارد، چون خود رنگ ها شامل مواد شیمیایی هستند و به ماده فرو می روند، هر چند که به طور دائم آن را اصلاح می نمایند. علاوه بر این، چاپ راکتیو در حجم تولید کم مقرون به صرفه نیست، چون اغلب برای انجام سفارش کل رول های پارچه در چاپخانه ها به چندین ماه زمان نیاز است.
چه زمانی برای چاپ می توان از رنگ های راکتیو استفاده نمود؟
وقتی می خواهید مقدار زیاد یا متوسطی از پارچه (حداقل چندین رول) را چاپ کنید و در مورد کامل شدن سفارش هم عجله زیادی ندارید، این روش چاپ می تواند به نیازهای شما پاسخ دهد. اگر قادر به پرداخت هزینه بیشتری نسبت به چاپ با جوهرهای پیگمنتی هستید، سفارش بزرگتری را ثبت نمایید و حداقل چندین هفته برای کامل شدن پروژه پیچیده ای که هم حاوی رنگ های اشباع و هم از دوام بیشتری برخوردار است، منتظر بمانید. اگر اینگونه شرایط را دارید، چاپ دیجیتالی با رنگ های راکتیو انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.
چاپ دیجیتالی با رنگ های اسیدی (acid dyes)
اگر قصد دارید تا بر روی ابریشم یا پشم چیزی را چاپ کنید، به چاپ با رنگ های اسیدی نیاز خواهید داشت. فرآیند چاپ این روش به چاپ با استفاده از رنگ های راکتیو شباهت زیادی دارد و تنها تفاوت آن به اسیدی بودن رنگ ها مربوط می شود. آنها به خوبی به سطح پارچه هایی مثل ابریشم و پشم که معمولا مشکلاتی با جوهرهای پیگمنتی دارند، می چسبند.
کدام روش چاپ پارچه بایستی انتخاب گردد؟
کاربران در عمل با روش های چاپ زیادی مواجه می شوند. امیدواریم که پس از مطالعه این مطلب بدانید که کدام یک از آنها برای پروژه هایتان بهترین خواهد بود و از کدام یک نباید استفاده کنید. ما محبوب ترین روش ها و ترکیبی از آنها را به صورت زیر خلاصه کرده ایم:
چاپ اسکرین تخت: برای چاپ طرح های گرافیکی ساده بر روی تی شرت ها
چاپ دیجیتالی DTG: برای چاپ های پیچیده بر روی تی شرت ها
چاپ دیجیتالی رول به رول با جوهرهای پیگمنتی: وقتی میخواهید تا چاپ با حجم محدود یا متوسطی بر روی پنبه انجام دهید و زمان برایتان مهم است، مناسب خواهد بود.
چاپ دیجیتالی رول به رول با رنگ های راکتیو: وقتی میخواهید تا چاپ با حجم متوسط یا بالایی بر روی پنبه ایجاد نمایید و زمان انجام سفارش برایتان خیلی مهم نیست، عالی خواهد بود.
چاپ دیجیتالی رول به رول سابلیمیشن خشک: برای چاپ بر روی پلی استر مناسب است.
روش های چاپ پارچه – طراحی پارچه, صنعت نساجی, صنعت پارچه, چاپ پارچه, تکنولوژی نساجی
باز تولید رنگ در چاپ منسوجات
ما در این مطلب به مسئله باز تولید رنگ هیچ اشاره ای نکردیم، چون این موضوع به روش انتخابی چاپ پارچه بستگی خواهد داشت. شما باید توجه داشته باشید که این مسئله به خصوص در مورد چاپ دیجیتالی با ورودی بسیار پایین مواجه است و شاید به راحتی در دام این قضیه گرفتار شوید که با این روش می توانید هر چیزی را چاپ نمایید. احتمال انجام یک نمونه چاپ جزء مزیت های انتخاب چاپ دیجیتالی پارچه با استفاده از جوهرهای پیگمنتی خواهد بود. شما در یک هزینه نسبتا پایین و قبل از تصمیم گیری در مورد تولید بزرگتر، می توانید نمونه طرح تان را سفارش دهید. این گزینه به ویژه برای پروژه هایی که به طرح های گرافیکی با دقت بسیار زیادی نیاز دارند، توصیه می شود.