آشنایی با انواع جوهر چاپ
با ورود تکنولوژی های پیشرفته در صنعت چاپ، تحول بزرگی در روش های چاپی و تیراز چاپ دیده می شود. پروسه چاپ بدون وجود جوهرهای با کیفیت، تا به این حد شکوفا نمی شد. انواع جوهر چاپ در بازار موجود است و همین موضوع موجب سردرگمی بسیاری از خریداران شده است. انتخاب از میان طبف وسیعی از جوهرهای چاپی یک چالش جدی است. با کسب اطلاعات و آگاهی نسبت به مزایا و معایب جوهرهای مختلف، می توان انتخاب بهتری داشت.
انواع جوهر چاپ بر پایه آب
این جوهرها برای چاپ روی لایه های روکش دار انتخاب مناسبی هستند. در پروسه چاپ، رنگ بر روی سطح پوششی فیکس شده و آب با نفوذ در درون لایه، به سرعت جذب می شود. اغلب چاپگرهای موجود در بازار قابلیت استفاده از جوهرهای مبتنی بر اب را دارند. میزان آلودگی و آسیب به محیط زیست با این جوهرها، بسیار کمتر از موارد مشابه است. از لحاظ قیمت چاپ نیز هزینه های نهایی به مراتب کمتر است. در کارهای گرافیکی و چاپ روی پارچه، این رنگ ها کارایی بهتری دارند.
جوهرهای بر پایه حلال
حلال نوعی ماده آلی فرار است که به سرعت خشک می شود. جوهرهای حلال برای پوشش لایه های غیر متخلخل بهترین انتخاب هستند. قیمت انواع جوهر چاپ مبتنی بر حلال بسیار ارزان است اما از نظر سازگاری با محیط زیست، انتخاب خوبی نیستند. موقع خشک شدن جوهرهای حلال، گاز سمی تولید می شود و محیط کارگاه را آلوده می کند. علاوه بر آن به دلیل قدرت خورندگی بالای جوهر حلال، هد دستگاه چاپ دچار مشکل می شود
جوهر چاپ
انواع جوهر چاپ لاتکس
در مقایسه با موارد قبلی، این جوهرها نسبتا جدیدتر هستند. ۷۰ درصد از جوهرهای لاتکس را آب تشکیل می شود. لاتکس نوعی ذرات پلیمری میکروسکوپی است که با لاستیک تفاوت دارد. این مواد حساسیت زا نیستند و هیچگونه آلودگی منتشر نمی کنند. در مقایسه با جوهر حلال، این محصول سازگار با محیط زیست است. تنها تفاوت در زمان خشک شدن جوهر لاتکس است که از دیگر جوهرهای چاپ، طولانی تر است. جوهر پایه روغن لاک، چسب و یک ماده رنگی اساس جوهرهای روغنی را تشکیل می دهند. برای افزایش براقیت به چاپ از روغن های گیاهی با جذب سریع استفاده می شود که در واقع همان لاک است. این جوهرها قابلیت چاپ روی لایه های متخلخل را نیز دارند. هر نوع سطح ناهمواری نظیر سنباده، مقوا و … را می توان به عنوان سطح کار انتخاب کرد.
جوهر چاپ UV
یکی از بهترین انواع جوهر چاپ که هیچ آلودگی در محیط انتشار نمی دهد، جوهرهای UV هستند. پروسه چاپ با این جوهرها با مرکب های حلال و بر پایه آب تفاوت دارد. در واقع مایع داخل جوهر، خشک نمی شود بلکه رنگ به صورت جامد بر روی لایه چاپی باقی می ماند. در چاپ های گرافیکی و صنعتی معمولا از این نوع جوهر استفاده می شود.
جوهرهای ذوب داغ
این جوهر به طرف دیگر کاغذ نفوذ نمی کند و برای مارک گذاری و کدگذاری و …. مناسب است. در هنگام چاپ ماده حلال به شیوه رایج وجود ندارد و از گرما برای تغییر فاز جوهر استفاده می شود. جوهر در حین چاپ به صورت ضربه اعمال شده و بلافاصله جامد می شود.